9 Startup-uri din Moldova de urmărit

Sunt creative, orientate spre creștere și se adaptează nevoilor lumii actuale. Vă prezentăm 9 startupuri din Republica Moldova care au intrat pe piață cu ceva timp în urmă și care deja înregistrează rezultate pozitive. Unele dintre ele au reuşit, chiar, să cucerească şi vestul. Deci, dacă doriți să aflați mai multe despre startupurile de top din Moldova, acest articol este pentru dumneavoastră!

AVO este o soluție virtuală de roaming, care permite operatorilor de telefonie mobilă să economisească costurile de întreținere și operare în roaming. În rezultat, prestatorii de telefonie mobilă, la rândul lor,  ofere clienților servicii de roaming mai ieftine. 
– Fără interconectare în roaming 
– Costuri de întreținere reduse 
– Acoperire globală 
– Servicii complete de roaming 
– Integrare ușoară

Crawless dezvoltă o platformă de automatizări web pentru a ajuta întreprinderile să economisească timpul pierdut în efectuarea sarcinilor repetitive prin intermediul unei rețeli globale de freelanceri calificați, crawless IDE si edge computing.

Visely este o platformă de personalizare pentru magazinele Shopify, care oferă cele mai bune recomandări de produse și e-mail. Are un motor de testare „A / B” încorporat care asigură că nu pun clientul într-un grup specific, ci îi recomandă în schimb diverse produse din diverși algoritmi care concurează pentru achiziție.

XOR este o platformă modernă de recrutare utilă atât deloc care sunt în căutărea unui loc de muncă, cât şi recrutorii. Ultimii sunt eliberaţi de sarcini repetitive şi fac economii considerabile atunci când este vorba de angajări. Softul este uşor de utilizat, automatizează comunicarea, programează interviurile cu candidați în scenarii complexe și rezolvă nenumărate alte nevoi unice ale clienților.

Gustos.Life este un ecosistem de tip nou, care oferă oportunități de creare a noilor valori la nivel mondial pentru toți cei interesați de vinuri. Fiind primii în lume care aplică tehnologia blockchain în softul de degustații profesionale ca un nou standart al evaluării imparțiale, Gustos.Life este un IT partener oficial al concursurilor internaționale sub patronajul International Organisation of Vine and Wine, precum si la evenimentele gen Vernisajul Vinului, Wine&Spirits Ukraine s.a. Pe lînga faptul că Gustos.Life sunt co-organizatorii primului concurs investițional în vinuri en-primeur din regiune, tot ei au elaborat și implementat “Wine Open API” pentru o interconectare a tuturor prestatorilor de servicii informaționale cu tematică vinicolă, ceia ce poziționează această platformă ca un lider winetech, promovînd Moldova ca o țară vinicola inovativă.

Fagura este o nouă lume financiară care leagă investitorii interesați de profituri mari cu creditorii care obţin dobânzi mai mici decât în sistemul financiar tradițional. Fagura revoluţionează sistemul financiar cu împrumuturi simple și investiții inteligente.

Planable este o platformă care permite agențiilor și marketerilor din domeniul social media să colaboreze cu clienții lor. Este un instrument  cu ajutorul căruia pot fi mult mai uşor gestionate campaniile de social media . Planable simplifică considerabil procedurile de planificarea, vizualizarea și aprobarea a postărilor de pe reţelele de socializare. 

FunEasyLearn este o platformă unde limbile străină pot fi studiate gratuit. Aplicaţia este funcţională şi offline şi este disponibilă pe iOS, Android şi Windows. În prezent, platforma care oferă posibilitatea de a studia 34 de limbi, are 60 de milioane de cursanţi în întreaga lume. 

Empy este un instrument inteligent de gestionare a personalului din diferite companii. Platforma conectează managerii întreprinderii cu ceilalţi membri ai echipei şi îi ajută să interacţioneze cu uşurinţă. Platforma este diponibilă pe toate dispozitivele. Spre exemplu, prin intermediul Empy se realizează managementul cererilor de vacanță, a cererilor de lucru la distanţă, sau a celor de concediu medical. 


Director Dreamups - Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat. Anterior, a activat ca specialist în Marketing la Londra, unde a implementat strategii și campanii de marketing la nivel regional și global. Finalista concursului național de branding și inovații ’’L’Oreal Brandstorm 2016’’ din Marea Britanie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *