Cunoaște care sunt aspectele legale de care trebuie să ții cont atunci când vrei să faci export mărfurilor tale în masterclass-ul creat de expertul Eduard Sîrbu

Vrei să vinzi produsele tale peste hotarele țării, dar ai anumite temeri, întrebări sau neînțelegeri? Înscrie-te la masterclass-ul „Legalitate în comerțul online și exporturi pentru afaceri pe „Dreamclass” și cunoaște toate aspectele vitale ale comerțului online. Expertul Eduard Sîrbu numește care sunt aspectele juridice ale comerțului online în Republica Moldova și pentru export, cum are loc organizarea logisticii, care sunt aspectele vamale și fiscale, riscurile și obligațiile în efectuarea comerțului de care trebuie să ții cont neapărat. 

În masterclass-ul gratuit de pe platforma „Dreamclass” vei cunoaște timp de patru ore despre legalitate, export și specificul e-comerțului în Republica Moldova. La fel, vei afla diferite aspecte despre încheierea contractelor, perfectarea procedurilor vamale și despre logistică. Înscrie-te la masterclass AICI.

Ce include masterclass-ul „Legalitate în comerțul online și exporturi pentru afaceri”:

  • Comerț clasic și e-comerț – deosebirile și asemănările. E-comerț intern și cel internațional;
  • Documente permisive pentru comerț și export;
  • Brokerul vamal și rolul lui;
  • Obligații fiscale în cadrul e-comerț;
  • Mecanismul de restituire a TVA;
  • Dreptul de a desfășura activitatea de comerț. Constituirea persoanei juridice. Notificarea activității comerciale. Înregistrarea în calitate de operator de date personale;
  • Protecția datelor cu caracter personal în cadrul e-comerțului;
  • Eliberarea facturilor în e-comerț;
  • Declararea simplificată a exportului pentru e-comerț;
  • Dreptul clientului de a returna marfa comandată.

Masterclass-ul este creat de expertulul RIA la Banca Mondială, Eduard Sîrbu. Eduard este și partener la HNDN, consultant la UNCTAD, consilier pentru proceduri administrative la Corporația Financiară Internațională (IFC), consilier pe facilitarea comerțului la USAID/BRITE. 


Pentru a avea acces la conținut utilizatorii trebuie să se înscrie pe platformă și să creeze un cont. Ulterior, după ce profilul este creat, va fi ales unul sau mai multe masterclass-uri de care este interesată persoana și îl poate începe imediat.

Platforma „Dreamclass” este dezvoltată cu suportul People in Need Moldova, iar grantul este oferit în cadrul proiectului „Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19”, finanțat de Uniunea Europeană în Republica Moldova. 

Partenerul general al acceleratorului de inovații și antreprenoriat „Dreamups” este Orange Systems.

***

Acest material a fost produs cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului „Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *