Cunoaște echipele start-up-urilor care au absolvit acceleratorul de idei de startup-uri Upcelerator, din 2021

Pandemia a demonstrat că în momentele de criză, pot fi generate soluții într-un timp restrâns. În acceleratorul de afaceri, timp de 4 luni, în regim online, peste 30 de tinere și tineri s-au conectat pentru a dezvolta o afacere tehnologică de la zero. Cu ajutorul a peste 30 de mentori, experți din domenii precum marketing, vânzări și alte domenii importante pentru etapa incipientă a unui startup-up au ajutat fondatoarele și fondatorii ca să transforme ideea într-o afacere tehnologică cu potențial global. Participantele și participanții programului lucrat la peste 200 de sarcini pe platforma de e-learning pe platforma Upfactory.co. 

Pe 17 august a avut loc evenimentul de absolvire și Demo Day, unde echipele au prezentat conceptele de startup la care au lucrat în 4 luni publicului, invitaților, investitorilor și mentorilor.

Aliona Rotaru, Directoare Executivă Dreamups: „Felicităm fondatoarele și fondatorii din această ediție a programului. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să lucrăm pentru misiunea noastră de a crea startup-uri tehnologice cu impact.”

Partenerii dar și mentori programului au venit cu un cuvânt de salut și au încurajat participanții să gândească global. 

Manuela Capatina, Head of Business Sales Division at Orange Moldova: „Suntem parteneri cu Dreamups pentru al cincilea an consecutiv, deoarece convingerea noastră este că start-up-urile sunt domeniul care ar trebui promovat și susținut, iar această direcție se regăsește și în este strategia noastră #Engage2025. După cum știți, Orange Systems este unul dintre cele mai mari hub-uri IT din țara noastră și al doilea angajator ca mărime, având peste 600 de angajați. Suntem aici pentru a sprijini inovarea și noii antreprenori care au potențialul și gândesc global.”  

Rodica Belocosov, Director of Finance and People Operations, Money Lion: „Vă doresc mult noroc și să puteți să vă scalați ideea, să găsiți echipa potrivită, să definiți o problemă și să ajungeți cu soluția necesară clientului.” 

Vasile Granaci, Angel Investor, Technology Leader, Ml & AI:  „Sunt foarte încântat că astfel de programe sunt dezvoltate în Republica Moldova. Cred cu adevărat că avem un mare potențial când vine vorba despre oameni. Așadar, trebuie să valorificăm acest atu ce-l avem, mai ales fiind puternici în tehnologie și oportunitățile de dezvoltare.” 


Letitia Stefan, Co-founder & CEO of Nifty Learning: „Mi-a plăcut că start-up-urile au atins unele domenii care au fost afectate de pandemie destul de greu, cum ar fi educația, turismul local, finanțele personale. M-am simțit inspirată de conversațiile cu echipele pe care le-am mentorat. Vă doresc mult succes!”

Iată startup-urile care au prezentat în cadrul evenimentului Upcelerator Demo Day

PASANA

fondatoare Ana Pascaru

Platformă online care oferă educație financiară persoanelor care doresc să-și îmbunătățească relația lor cu banii sau doresc să-și crească veniturile.

watznow

fondatori Adrian Troșin, Victor Lagos, Yuliana Matveichenko,
Artiom Ceban

O platformă ce permite oamenilor să împartă momente pe care le trăiesc acum, astfel, încât ele să poată fi descoperite, vizualizate și discutate de persoane interesate în ce se petrece în jurul lor.

Garderobbo

fondatoare Ana Dodi

Startup-ul este o platformă pe care toți doritorii pot să vândă sau/și să cumpere haine de la alți utilizatori, iar un procent din vânzare va fi donat organizațiilor de caritate. 

Norm&Co

fondatoare Marina Teahari și Svetlana Donea

Magazin online pentru vânzarea obiectelor de lux și bijuterie. Conceptul proiectului este de a crea un întreg ecosistem unde vor fi vândute diferite tipuri de bunuri, îmbrăcăminte, cărți, mobilier într-o manieră simplă și accesibilă.

MentorsHub

fondatori Vadim Casap și Dorin Pușcașu 

Platformă de networking pentru a ajuta creatorii de conținut în elaborarea materialelor, vânzarea cursurilor, dar și creșterea calității de livrare a informației.

SuperJobs

fondator Andrei Ceban

SuperJobs oferă instruire profesională angajaților ca să cunoască mai bine munca sau activitatea care o au de îndeplinit după ce sunt angajați într-o companie. 

Troodon

fondatori Alex Danilescu și Dan Danilescu 

Asistent personal educațional care ajută pe oricine să-și construiască propriul „skill tree” în viața reală. Aplicația va permite utilizatorilor să își aleagă propriile căi de calificare, să împărtășească informații, cunoștințe și să colaboreze prin Feed și Chat.

UPint

, fondator Szabolcs Balog

O platformă unde poți să ai o experiență de socializare atât în timpul utilizării unei serviciu de planificare a unei vacanțe, cât și când este vorba despre informarea despre actualizările ce țin de călătorie.

Upcelerator este un program online organizat de acceleratorul de antreprenoriat și inovație Dreamups. Partenerul general este Orange Systems, care susține din 2016 inițiativele organizației Dreamups de antreprenoriat și accelerare. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *