Dreamups lansează pre-acceleratorul online Startup School pentru tinerii liceeni care doresc să învețe mai multe despre lumea startup-urilor tehnologice.

Pre-acceleratorul Startup School este unicul program educațional despre antreprenoriat tehnologic destinat tinerilor liceeni din Republica Moldova. Tinerii vor învăța cum să aplice tehnologiile digitale pentru a dezvolta o afacere cu impact național sau global. Lecții interactive, simularea creării unui startup scalabil, accesul la mentori și antreprenori de succes sunt doar câteva elemente din program. Startup School folosește platforma proprie de e-learning, UpFactory, unde tinerii vor lucra la sarcinile practice care vor fi revizuite de mentorii programului. Startup School își propune popularizarea inovației, modelelor de business scalabile și crearea afacerilor cu misiune în rândul tinerilor.

Această ediție are ca obiectiv educarea tinerilor ca să gândească inovativ prin aplicarea tehnologiilor digitale.

Urmărim să convingem tinerii că multe soluții la problemele pe care le au ei sau în comunitatea lor pot fi soluționate folosind instrumente/aplicații digitale, fie instrumente de comunicare (Facebook Groups, Slack, Viber, Telegram, Skype, Zoom) fie instrumente de planificare ( Google Docs, Trello) sau instrumente/aplicații de producție ( MindJet) dar și aplicații de productivitate și wellbeing (Evernote, Journaling, Podcast).

Pentru o mai bună asimilare a acestor instrumente cât și schimbarea modului cum tinerii gândesc, proiectul își propune un mix de activități online, practice, care variază de la întâlniri cu experții, învățare în grup, prezentări sau pitching, dar și întâlniri cu antreprenori de succes din Republica Moldova.

Urmărește cum a fost la evenimentul de lansare a Startup School aici.

Timp de 2 luni tinerii vor trece prin 8 module unde vor învăța de la cum să găsească o idee de afacere, clienți, marketing și branding, până la cum să lansezi afacerea pe piață. În Startup School vor primi suportul la peste 25 de mentori și experți, lecții live, sesiuni de mentorat, lucru în echipe și peste 100 de sarcini practice de realizat.

Pentru cine este acest program?

 • Dorești să-ți dezvolți abilitățile antreprenoriale;
 • Vrei să afli mai multe despre start-up-uri scalabile;
 • Ai o idee de afacere, dar încă nu ai implementat-o;
 • Nu ai o idee de afacere dar ai dori să dezvolți una;

Cum funcționează programul?

 • Participă la lecții live și de pitching cu experțiii;
 • Studiază resursele programului de pre-accelerare și completează sarcinile propuse online;
 • Plasează-le pe platforma online și primește feedback de la mentori;
 • Participă la sesiuni individuale de mentorat cu experți și mentori;
 • Participă la ședințe de lucru cu echipa.

Ce vei obține dacă te înscrii în Startup School?

 • Programul este structurat în 8 module esențiale pentru a dezvolta un startup scalabil de succes: vei învață totul despre start-up-uri scalabile, de la cum să găsești o idee potrivită, un model de business viabil până la cum să faci marketing și să lansezi afacerea;
 • Vei interacționa cu mentori, experți și membri a unei comunități extinse de anreprenori și specialiști în domeniu;
 • Vei avea acces la sute de resurse și materiale educaționale relevante;
 • Vei avea posibilitatea să lucrezi în grup cu alți participanți în program.

Programul durează 2 luni și are o taxă de înscriere de doar 25$. Perioada programului este 2 noiembrie – 22 decembrie.

Aplicările sunt deschise până pe 25 Octombrie.

Formularul de aplicare la program îl găsești aici

Pentru a afla mai multe detalii despre program, accesează startupschool.md sau pagina de Facebook Startup School.

Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general, Orange Systems, cu suportul EFSE Entrepreneurship Academy.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *