Evenimentul de lansare: Upcelerator 2022. Creeză o afacere globală de acasă

Pe 14 februarie a avut loc lansarea acceleratorului online de afaceri tehnologice Upcelerator creat de organizația Dreamups. În cadrul programului participantele și participanții vor lucra la ideile de afaceri cu suportul din partea la peste 40 de mentori internaționali și locali. Timp de patru luni, tinerii și tinerele din program vor aplica cunoștințele dezvoltând startup-urile proprii. În cadrul finalizării acceleratorului se va desfășura evenimentul Demo Day unde echipele vor prezenta ideile lor investitorilor din cadrul sindicatului de investiții „Mozaic”.

În a treia ediție de program au fost înscrise peste 80 de idei de startup, 57 fiind din Republica Moldova. Acceleratorul de afaceri este unul complet online, iar în program mai sunt înregistrați și participanți/te din Danemarca, Italia, Marea Britanie, Dubai, Elveția, România, India, U.S.A, Azerbaijan, Ucraina, Spania, Irlanda, Portugalia.

În cadrul evenimentului au fost prezenți și partenerii programului:

Mihai Stipanov, Fondatorul Dreamups: „ Participarea voastră în acest accelerator va salva 2 ani din viața voastră, timp în care veți testa ideea voastră de startup. De asemenea, în acest program vă puteți schimba sau pivota ideea. Dacă afacerea dvs. este una tradițională, gândiți-vă la cum puteți adăuga elementul de tehnologie și puteți face scalabilă ideea pe piețe mai mari”. 

Ana Chirita, Strategic Projects Director Moldovan Association of ICT Companies: „Lansarea acceleratorului într-o zi atât de frumoasă ne face să simțim că suntem mereu îndrăgostiți de startup-uri, dezvoltarea de produse și de sprijinirea dezvoltării ecosistemului. Aici la Tekwill, cu sprijinul USAID și Suedia iubim ceea ce facem. Suntem încântați să sprijinim startup-urile și așteptăm cu nerăbdare să vedem cum acestea se dezvoltă în Upcelerator”.

Alessandro Lombardo, Senior Executive Officer, Central European Initiative? „CEI este o organizație regională care implică 17 state membre ale Europei de Est, iar Moldova este unul dintre statele membre. Suntem foarte curioși de acest parteneriat și să vedem care este rezultatul acestui proiect și cum vor evolua startup-urile. Vă urăm succes!”.

Cristina Mindrescu, CSR Manager, Orange. „Sunt bucuroasă să reprezint Orange Systems care este unul dintre principalele hub-uri care furnizează soluții IT pentru afaceri din Republica Moldova și Orange Moldova care este operatorul numărul unu în Moldova, prin furnizarea de comunicații, servicii internet și TV. Pentru noi este un prioritatea de a sprijini ecosistemul startup-urilor și se pliază cu strategia noastră Engage 2025. Și cooperarea noastră cu Dreamups o demonstrează. Vă doresc mult succes și entuziasm pentru a identifica soluții creative pentru problemele reale ce le întâlnim în viață”.

La sfârșit de program, startup-urile calificate vor primi investiții până la 25000 EUR și un grant în valoare de 5000 EUR pentru zero cotă parte din companie. Programul se desfășoară până pe 14 iunie.  

Upcelerator este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, realizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill” implementat de ATIC, cu suportul Central European Initiative – CEI și Sindicatul de investiții „Mozaic”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *