Învață de pe „Dreamclass” cum să atragi investiții în afacerea ta

Aplicarea la un grant sau atragerea investițiilor în propria afacere par a fi niște procese complicate, mai ales dacă nu ai cunoștințele necesare în domeniile respective. Cu ajutorul masterclass-ului de pe platforma „Dreamclass” despre sursele de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor vei înțelege cum poți atrage finanțări ca să crești business-ul tău exponențial.

Vei învăța gratuit, doar în patru ore atât despre surse de finanțare rambursabile, cum ar fi credite preferențiale, cât și despre cele nerambursabile, de exemplu granturi și subvenții. Un aspect important al acestui masterclass este că vei cunoaște cine sunt finanțatorii care implementează și dezvoltă programe de finanțare pentru antreprenoare și antreprenori și cum trebuie să completezi o aplicație pentru a depune dosarul la finanțare.

Ce include masterclass-ul „Surse de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor”?

  • Finanțare nerambursabilă, rambursabilă, mixtă;
  • Cum pot finanța o afacere în Moldova;
  • Granturi și subvenții;
  • Ce documente conține dosarul pentru aplicarea la grant?
  • Crowdfunding;
  • Credite și împrumuturi;
  • Fonduri private de capital;
  • Ce indicatori financiari va trebui să înțelegi și să calculezi;
  • De unde poți să te informezi despre resursele financiare disponibile în Republica Moldova?

Masterclass-ul este creat de expertele în investiții Olga Melniciuc și Aura Axenti.

Olga Melniciuc – este expertă și trainer în domeniul accesului la finanțare, ajutând startup-urile și IMM-urile să obțină resurse financiare preferențiale pentru dezvoltarea afacerilor. Ea conduce compania de consultanță „Gradient Consulting” SRL, marca „investitii.md”, care își propune să conecteze oportunitățile de investiții cu cei care doresc să-și lanseze și să-și dezvolte afacerile și să ajute antreprenorii să absoarbă resursele financiare disponibile. Compania ei a ajutat companiile locale să obțină peste 10 milioane de lei în granturi și subvenții. Lucrează în calitate de consultant național pentru abilitarea economică a femeilor la UN Women Moldova, mentoră și business angel, la XY Partners, mentoră în acceleratorul pentru startup-uri Upcelerator al organizației „Dreamups”.

Aura Axenti – specialistă în finanțe la investitii.md. Aura a absolvit Școala de Economie din Toulouse și a lucrat în calitate de asociat la KPMG.

Pentru a avea acces la conținut utilizatorii trebuie să se înscrie pe platformă și să creeze un cont. Ulterior, după ce profilul este creat, va fi ales unul sau mai multe masterclass-uri de care este interesată persoana și îl poate începe imediat.

Platforma „Dreamclass” este dezvoltată cu suportul People in Need Moldova, iar grantul este oferit în cadrul proiectului „Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19”, finanțat de Uniunea Europeană în Republica Moldova. 

Partenerul general al acceleratorului de inovații și antreprenoriat „Dreamups” este Orange Systems.

***

Acest material a fost produs cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului „Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *