Vezi cine sunt eroinele și eroii de la hackathon-ul „Inovație pentru munca la distanță”

Peste 50 de tinere/i din diasporă și din toată țara s-au conectat online și au lucrat 48 de ore la o soluție pentru munca la distanță de la zero. Șapte echipe au ajuns la evenimentul Demo Day unde au făcut pitch în fața juriului și au primit feedback pentru ideile propuse. Trei echipe au ieșit învingătoare în cadrul

În acest weekend s-au întâmplat mai multe evenimente la Chișinău – o femeie moldoveancă a cucerit cel mai înalt vârf de pe muntele Everest. Niște maratoniști au alergat zeci de cercuri și chiar sute de kilometri la Valea Morilor, în cadrul unui eveniment sportiv. O serie de participanți din diferite domenii, precum profesori, programatori, studenți, contabili, marketeri au fost parte a hackathonului online: „Inovație pentru munca la distanță”. 

Pe parcursul weekendului, participanții s-au conectat cu experții și expertele Elena Oprea, din Marea Britanie, Christoph Sollich, din Germania, Victoria Ouș, din Țările de Jos și Mircea Vădan, din România și au învățat despre:

  • Trenduri pentru munca la distanță;
  • Ideare și primii pași după identificarea unei probleme;
  • Customer Development;
  • Pitching. 

Sesiuni de mentorat în 48h

Participantele și participanții au fost mentorate de către Vitalie Eșanu, CTO Privesc.Eu, CTO VoteMe.App; Ana Madan, SERENDIP Business Incubator Manager at Bruntwood;  Vasile Granaci, Regional Director of EMEA & CIS at ByteDance;  Dima Albot, fondatorul platformei Smartest, Dmitri Voloșin, fondatorul Simpals,  Adrian Pleșca, cofondator TripFlow; Vadim Postică, Fixed Assets Team Leader at Orange; Olesea Solpan Fortuna, GEN Acting Manager & President;  Iulia Condrea, Trainer – Orange Moldova și Mihai Stipanov, fondator Dreamups. ce -au coordonat și dat feedback activității lor.

Echipele participante în Demo Day 

Locul III:  „Onboardin”, echipa care a câștigat locul III în cadrul Hackathonului Inovație pentru munca la distanță, a lucrat la conceptul unei platforme interactive de onboarding, training, tracking și de integrare a noilor angajați. Pentru a cunoaște și înțelege misiunea echipei, valorile și cultura corporativă.



Locul II: „E-torba”, echipa care a câștigat locul II în cadrul hacathonului – Aplicație mobilă pentru a ajuta atât afacerile locale cât consumatorii în ameliorarea problemei de food waste. Aplicația include o baza de date a companiilor (supermarket-uri, florării, domeniul horeca), care-și propune vânzarea produselor la un preț redus și într-un timp scurt.


Echipa câștigătoare a locului I în cadrul hackathonului „Inovație pentru munca la distanță” este formată din trei profesoare, care a lucrat la o platformă/site de creare și promovare (vânzare) a cărților digitale – „PROF-e Book”. 




De asemenea, îți prezentăm și ideile echipelor ce au venit cu soluțiile lor: 


„plateste.online” – aplicație mobilă cu design comod pentru plata serviciilor comunale la un click distanță, pentru persoane în etate. 

Remote Work” – Platformă de căutare și organizare a lucrului la distanță. Instrument tehnologic care unește într-un singur loc mai multe funcționalități de lucru la distanță – managementul sarcinilor angajaților, managementul timpului, managementul progresului per proiecte.. .

„Alături de tine” – o platformă online care va uni diaspora cu persoanele în etate rămase în Republica Moldova, prin comandarea și livrarea produselor și serviciilor de primă necesitate.

Echipa „Smart Mama” – o platformă online pentru mame pentru a găsi lucru la distanță, care va asigura training și suport în angajare.

Echipele câștigătoare vor beneficia de premii:

  • din partea partenerului General al Dreamups, Orange Systems, instrumente de facilitare a lucrului și 
  • invitație de participare gratuită în acceleratorul de idei de afaceri tehnologice, Upcelerator by Dreamups.


Participanții au fost jurizați de către: Elena Donici, Development and Talent Management Coordinator, Orange Systems; Adrian Pica, Director of Product, Bolt; Mihai Stipanov, fondator Dreamups; Irina Covriga, Community Manager Startup Moldova; Tudor Darie Fondator & CEO Fagura.

Hackathonul „Catalyst” este organizat de Dreamups, partener general Orange Moldova și face parte din programul Tekwill Ambassadors 2021 realizată cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill” implementat de ATIC.Fondator Dreamups și co-fondator în mai multe startup-uri IT.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *