Istoria Graphy, de la idee la investiții de 10 milioane – Andrey Vinitsky, Co-founder și CEO, Graphy

În acest episod, Andrey Vintsky, co-fondator și CEO al Graphy, împărtășește povestea sa captivantă de antreprenor. Discutăm despre parcursul său de la lansarea Graphy, întâmpinând numeroase provocări și atrăgând investiții de milioane de dolari.

Andrey ne povestește cum a reușit să găsească primii clienți și cum o decizie pripită i-a costat 3 milioane de dolari, oferind o lecție valoroasă despre importanța timing-ului și planificării atente. În plus, aflăm cât de cruciale sunt relațiile solide cu investitorii și cum să rămâi motivat în ciuda obstacolelor. Un episod plin de lecții și inspirație pentru orice fondator.

Fii conectat pentru următorul episod. 

Startup din prima sursă. Episodul 1 cu Watznow

Podcastul în format serial „Blueprint” are noi protagoniști! Te invităm să cunoști echipa Watznow, absolvenți ai acceleratorului de startup-uri idea stage Upcelerator by Dreamups dar și viitorii invitați ai podcastului pentru următoarele șase luni. 

Adrian Troșin și Victor Logoș ne povestesc despre aplicația watznow, ce priorități au și cum reușesc să combine viața de fondatori ai unei companii cu cea de full time job. La fel, tinerii ne spun care sunt planurile și ce așteptări au de la această colaborare în viiotorul apropiat. 

Fii conectat pentru următorul episod. 

Startup din prima sursă. Episodul 8 cu Diana Ivanov, fondatoarea startup-ului Kiddo (FINAL)

În ultimul episod din rubrica „Startup din prima sursă” cu Diana Ivanov despre startup-ul Kiddo babysitting pe ori facem totalul experiențelor ce le-a trăit Diana în călătoria din Nepal.

Fondatoarea Kiddo, ne povestește cum s-a descurcat echipa fără prezența ei, câteva detalii despre cum va arăta experiența utilizatorului pe platformă și care sunt planurile startup-ului pentru următoarele 12 luni. Împreună cunoaștem experiențele din spatele acestei afaceri tehnologice, construită de la zero.

Startup din prima sursă. Episodul 4 cu Trip Flow

În acest episod aflăm cum s-au descurcat Trip Flow în concursul CBC Moldova, care este activitatea la care aceștia lucrează intens și planurile grandioase pentru această vară. Fii alături de Dumitru Samson, Lavinia Volcu și Adrian Pleșca despre startup-ul Trip Flow.

Creatorii podcastului sunt membrii echipei Dreamups, comunitatea unde tinerii antreprenori învață, fac schimb de idei și lansează companii globale.

Discuții informale cu antreprenori – Invitat Startup Grind, Tudor Darie

Rubrica: „Discuții informale cu antreprenori” este creată de Dreamups. Cunoaștem istoriile fondatorilor de afaceri din Republica Moldova și a celor de peste hotarele țării. În ediția aceasta, îl cunoaștem pe Tudor Darie, el ne povestește cum a ajuns la crearea startup-ului Fagura, evaluat la €2.3 mln.

În prezent, activitatea de bază a lui Tudor Darie este Fagura, un startup care vrea să revoluționeze sistemul bancar prin crearea serviciilor financiare unde clienții vor obține credite simple și investiții inteligente.

Moderatorul evenimentului este Dan Dima, cofondator & CFO DAD Group. Dan deservește peste 120 de companii de toate mărimile, de la zero angajați până la TOP 10 cele mai mari din Republica Moldova.

Discuția a fost în limba română, fiindcă ambii speak-eri sunt nativi în limba menționată.

Startup din prima sursă. Episodul 7 cu Diana Ivanov, fondatoarea startup-ului Kiddo

De ce startup-urile apelează la serviciile B2B și care sunt avantajele și dezavantajele abordării atât companiilor mari, cât și a celor mici. Vei afla acum în episodul 7 din rubrica „Startup din prima sursă” cu Diana Ivanov despre startup-ul Kiddo.

Împreună cunoaștem experiențele din spatele acestei afaceri tehnologice, construită de la zero.

Startup din prima sursă. Episodul 3 cu Trip Flow

Episodul III este unul hibrid și conține atât discuții offline, cât și online. Protagoniștii acestei ediții sunt Alin, Lavinia și Dumitru. Echipa ne povestește cum au ajuns la conceptul de a crea comunitatea lor călători, cum au găsit designerul care îi ajută cu identitatea vizuală și cum este garantată siguranța celor care folosesc aplicația.

Creatorii podcastului sunt membrii echipei Dreamups, comunitatea unde tinerii antreprenori învață, fac schimb de idei și lansează companii globale.

Upcelerator Weekly #1 – Reporting Session

Did you hear about Upcelerator by Dreamups?! If yes – thumbs up, if no – Mihai and Alina will update you weekly with all the events from the program. Don’t miss the chance to get to know our wonderful founders and their meaningful startups. Stay tuned!SHOW MORE

Startup din prima sursă. Episodul 6 cu Diana Ivanov, fondatoarea startup-ului Kiddo

Diana ne povestește în episodul 6 despre așteptările părinților de la serviciile prestate de Kiddo și ce înseamnă fraza „Here to empower”. La fel, Diana citește în premieră un mesaj de la o persoană ce a beneficiat de serviciul prestat de startup-ul ei. Rămâi conectat!

Startup din prima sursă. Episodul 2 cu Trip Flow

Tinerii Dumitru, Lavinia, Alin și Adrian au decis un nume nou pentru startup-ul la care lucrează de mai bine de șase luni.

În ediția a doua a rubricii „Startup din prima sursă” vorbim despre cum tinerii cercetează piața și potențialii clienți, detalii despre lansarea apropiată a primului prototip al aplicației și cum ei combină sesiunile de cunoștințe și munca în echipă.

Startup din prima sursă. Episodul 5 cu Diana Ivanov, fondatoarea startup-ului Kiddo

În episodul de astăzi, aflăm în câte ore se montează un video de cinci minute, cine este asistentul electronic al Dianei (spoiler alert: chatbot-ul) și cum arată oferta B2B creată de Kiddo pentru companiile din țara noastră. Rămâi alături de noi!

Startup din prima sursă. Episodul 1 cu Travel with Stranger

Podcastul Blueprint are noi protagoniști, iar azi vei cunoaște o echipă de patru tineri cu o idee de startup curajoasă pentru oameni și mai curajoși, iar pandemia nu le-a oprit ambiția.

TWS: Dumitru Samson, Lavinia Volcu, Adrian Pleșca, Alin Pintilei

Startup din prima sursă. Episodul 4 cu Diana Ivanov, fondatoarea startup-ului Kiddo

Startup-ul Kiddo are succese: discutăm numerele atinse în două luni de la lansare, care sunt tipurile de clienți întâlniți și despre campania demarată de 8 martie dedicată bunicilor.

În acest timp, echipa startup-ului s-a mărit și aflăm despre comunicarea internă, abonamentele Express și când Diana așteaptă băieți în calitate de babysitteri pe platforma Kiddo. Rămâi alături de noi!

Startup din prima sursă. Episodul 3 cu Diana Ivanov, fondatoarea startup-ului Kiddo

În această ediție aflăm cine sunt „oamenii Kiddo” – CEO, CTO și designer. Diana ne povestește despre identitatea vizuală a startup-ului, cum termenii și condițiile pot fi captivante de citit și de ce Kiddo nu este o fabrică de bone. Rămâi conectat!

Discuții informale cu antreprenori – Invitat Startup Grind, Denis Dovgal

Rubrica: „Discuții informale cu antreprenori” este creată de Dreamups. Cunoaștem istoriile fondatorilor de afaceri din Republica Moldova și a celor de peste hotarele țării.

În ediția aceasta, îl cunoaștem pe Denis Dovgal, el ne povestește cum să devii un CEO al vieții și afacerii tale.

Denis este un antreprenor și autor al podcast-ului Travel MBA. El dezvoltă două companii în care 30 de persoane lucrează complet de la distanță. A studiat managementul afacerilor la Universitatea Stanford, iar companiile administrate de el au preluat comenzi din 17 țări și a avut peste 400 de proiecte realizate din diferite nișe de afaceri.

Moderatoarea evenimentului este Olga Melnichuk, expertă în domeniul accesului la resurse financiare. Până în prezent, compania ei, INVESTIȚII.MD a ajutat companiile locale să primească peste 10 milioane de lei.

Discuția a fost în limba rusă, fiindcă ambii speakeri sunt nativi în limba menționată.

Startup din prima sursă. Episodul 2 cu Diana Ivanov, fondatoarea startup-ului Kiddo

În ediția aceasta, fondatoarea Kiddo, vorbește despre interacțiunea cu mentorii, aspectele juridice și statutul startup-ului Kiddo în Republica Moldova și de ce Diana se simte uneori în calitate de consilier psihologic. Află cât de important este feedback-ul utilizatorilor Kiddo pentru Diana.

Discuții informale cu antreprenori – Invitat Startup Grind, Pavel Zingan

Rubrica: „Discuții informale cu antreprenori” este creată de Dreamups. Cunoaștem istoriile fondatorilor de afaceri din Republica Moldova și a celor de peste hotarele țării.

În luna ianuarie l-am avut invitat pe antreprenorul și jurnalistul Pavel Zingan. Ne este interesant care este vocea antreprenorilor și cum aceștia au rezistat în 2020, în contextul în care Pavel a realizat peste 500 de interviuri în anul precedent. 

Evenimentul a fost moderat de Dmitri Voloșin, fondatorul Simpals, care include platformele 999.md, point.md, stiri.md și altele. Dmitri a dezvoltat gadgeturi sportive – Lobster și Sonr destinate înotătorilor. Recent, a lansat startup-ul Aheel cu scopul de a dezvolta și fabrica un dispozitiv pentru alergători.  

Discuția a fost în limba rusă, deoarece ambii speakeri sunt nativi în limba menționată.

Blueprint: Episodul 1. Diana Ivanov, fondatoarea startup-ului Kiddo

În primul episod vorbim cu Diana despre motivația ei de a lansa un startup, care sunt cele șase identități ale ei și cum are energie pentru toate activitățile în care este implicată.  

Rubrica podcastului Blueprint va urmări evoluția a două startup-uri și vom povesti într-un format succint care sunt obstacolele prin care trece un fondator sau fondatoare de afacere. Rămâneți conectați cu noi !

Blueprint: Episod ZERO

Introducere în activitatea podcastului Blueprint creat de echipa Dreamups.

Podcastul Blueprint va fi o serie de discuții cu tineri și oameni ce sunt în proces de lansare a unui start-up sau deja au o afacere de ceva timp. Încercăm să aflăm din culise care este efortul depus, barierele, sacrificiile și compromisurile ce le au cei care vor să înceapă o afacere în domeniul antreprenoriatului tehnologic. Fără filtru, autentic și relevant.