În cadrul a 48 de ore, participante și participanți cu expertiză din diferite domenii au lucrat în echipe și au identificat problemele cu care s-au confruntat în munca remote în hackathon-ul online „Inovație pentru munca la distanță”.
Peste 50 de oameni, dispersați în toată lumea și țara, s-au conectat și au utilizat diferite instrumente digitale pentru a accelera lucrul în echipe, într-un cadru de timp restrâns.
Scopul evenimentului a fost ca participantele și participanții să poată identifica clar problemele întâlnite/relaționate cu munca la distanță, validarea problemei și ideii și să creeze un prototip al soluției tehnologice la care au lucrat 48 de ore, ceea ce putea fi un site sau o aplicație.
Problema angajărilor și retenția angajaților în cadrul muncii la distanță, la fel, a fost identificată în acest eveniment.
Echipa ce s-a clasificat locul III a creat o platformă pentru conectarea mai bună dintre angajatori și angajați. „Onboardin” a lucrat la conceptul unei platforme interactive de onboarding, training, tracking și de integrare a noilor angajați. Pentru a cunoaște și înțelege misiunea echipei, valorile și cultura corporativă.
„Angajații proaspeți de obicei pleacă deoarece fie nu sunt motivați, fie nu au înțeles bine misiunea și cultura corporativă a companiei, fie au alte motive variate. De obicei, procesele de onboarding sunt ineficiente deoarece compania nu are expertiză și nici resurse ca să se ocupe de aceste procese calitativ.”
Hackathonul „Catalyst” este organizat de Dreamups, partener general Orange Moldova și face parte din programul Tekwill Ambassadors 2021 realizată cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill” implementat de ATIC.