În cadrul a 48 de ore, participante și participanți cu expertiză din diferite domenii au lucrat în echipe și au identificat problemele cu care s-au confruntat în munca remote în hackathon-ul online „Inovație pentru munca la distanță”.
Peste 50 de oameni, dispersați în toată lumea și țara, s-au conectat și au utilizat diferite instrumente digitale pentru a accelera lucrul în echipe, într-un cadru de timp restrâns.
Scopul evenimentului a fost ca participantele și participanții să poată identifica clar problemele întâlnite/relaționate cu munca la distanță, validarea problemei și ideii și să creeze un prototip al soluției tehnologice la care au lucrat 48 de ore, ceea ce putea fi un site sau o aplicație.
O problemă majoră identificată este cea a risipirii mâncării abordată de echipa „eTorba ”
„O mulțime de afaceri locale s-au confruntat cu excesul produselor alimentare care se alterează dacă nu sunt procurate de către consumatori până la data expirării.”
Aplicația mobilă conceptualizată în cadrul hackathon-ului va ajuta atât afacerile locale, cât și consumatorii în ameliorarea problemei de food waste. Aplicația va permite vânzarea produselor cu termenul de valabilitate aproape de expirare la un preț redus.
Din echipă fac parte două contabile, un specialist IT și o comunicatoare.
Echipa câștigătoare beneficiază de premii din partea partenerului General al Dreamups, Orange Systems, instrumente de facilitare a lucrului și invitație de participare gratuită în acceleratorul de idei de afaceri tehnologice, Upcelerator by Dreamups.
Hackathonul „Catalyst” este organizat de Dreamups, partener general Orange Moldova și face parte din programul Tekwill Ambassadors 2021 realizată cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill” implementat de ATIC.