8 Soluții de Startup-uri Tehnologice au Redefinit Problema Eficienței Energetice la Innovation Jam by Dreamups

La Innovation Jam, ediția Technology for Energy Efficiency, în perioada 9 – 11 iunie, 8 echipe de tineri entuziasmați au dezvoltat timp de 48 de ore 8 idei de startup-uri tehnologice pentru a soluționa problema eficienței energetice 

Participanții au explorat provocările sustenabilității, au învățat despre design thinking și customer discovery, au utilizat Business Model Canvas și au antrenat abilitățile de pitching. După 48 de ore de cercetare, brainstorming, consultare și muncă, cele 8 echipe și-au prezentat ideile de startup la Demo Day. Să descoperim rezultatele:

Descriere foto: Echipa: Vladimir Erhan, Nadejda Dmitrieva, Veaceslav Pînzaru, Gheorghe Pînzaru, Vladimir Musat, Iurie Caraman, Dmitri Șarpe

Fuel sharing by ML a obținut locul 3 și un premiu de cursuri educaționale în valoare de 500 de dolari, pentru soluția lor inovatoare de aplicație de car-sharing, care are ca scop economisirea combustibilului și reducerea numărului de mașini în trafic.

Descriere foto: Echipa: Gheorghe Gasnaș, Ionuț Tocarciuc, Daniel Reșitca, Cobzaru Nicolae, Iurie Barbaroș, Maxim Dorogan

Echipa EcoTech a obținut locul 2 și un premiu de cursuri educaționale în valoare de 750 de dolari pentru inovatoarea lor aplicație care furnizează date despre consumul energetic al companiilor în timp real, contribuind astfel la creșterea eficienței și sustenabilității în domeniul energetic.

Descriere foto: Echipa: Victor Luca, Vlad Avornic, Alex Zamșa, Andreea Chirtoca, Cristian Capcanari

Echipa Lights Off a obținut locul 1 și premiul de cursuri educaționale în valoare de 1000 de dolari la Innovation Jam pentru soluționarea problemei eficienței energetice prin intermediul unei abordări inovatoare de educare a tinerilor prin joc și nemijlocit utilizarea tehnologiei gamification pentru a combate consumul excesiv de energie.

Soluțiile propuse de participanți au fost jurizate de:

Sergiu Petrea – Director for Energy Management, Premier Energy Distribution

Aliona Rotaru – Directoare Executivă, Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat Dreamups
Cristian Cerneanu – Entrepreneurship and Startups Manager, Chemonics International

Natalia Slepțov – CPO & CMO at Langly Ltd, EdTech Startup

Aliona Levca – General Manager, MGrinder ICT SRL

Vadim Jeleascov – Head of Fintech Department, Banca Națională a Moldovei
Prezentările tuturor echipelor din cadrul Demo Day pot fi vizualizate pe pagina de Facebook Dreamups.

Innovation Jam este o inițiativă Catalyst organizat de Dreamups, finanțată de Ambasada SUA în Moldova, susținută de Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *