Vezi cum a fost la Demo Day al Upcelerator, acceleratorul de afaceri online din Moldova.

Au fost prezentate ideile inovaționale din acceleratorul de afaceri Upcelerator în cadrul evenimentului de absolvire a start-up-urilor ”Graduation & Demo Day”. 13 echipe, din 4 țări, au prezentat conceptele de afaceri tehnologice la care au lucrat în ultimele 4 luni, complet online de acasă.

Participanții, mentorii și partenerii s-au conectat din diferite colțuri ale lumii: SUA, Marea Britanie, Suedia, România și Moldova, pentru a celebra rezultatele programului și în special progresul start-up-urilor.

“Sunt încântată să avem participanți buni în program care au muncit mult la afacerile lor în ultimele luni și acum este momentul de glorie pentru ei, să-ți prezinte munca. De asemenea, vreau să mulțumesc partenerilor pentru susținerea antreprenoriatului la nivel regional și oferirea posibilităților tinerilor de a deveni antreprenori și a dezvolta produse tehnologice.” a menționat Aliona Rotaru, directoarea executivă Dreamups.

”Din 2016 colaborăm cu echipa Dreamups și organizăm proiecte cu impact în ecosistemul antreprenorial din Moldova. Chiar dacă ne aflăm pe diferite continente, fusuri orare, pandemie, este uimitor că suntem toți azi împreună și așteptăm cu nerăbdare prezentările și rezultatele fondatorilor.” a spus Cristina Mindrescu, Coordonatoare CSR și Sponsorizări Orange Moldova.

Ana Chirița, Directoare Proiecte Strategice ATIC, Directoare Proiect Tekwill, a venit cu un cuvânt de salut către participanți. ”Noi promovăm competitivitatea și colaborarea, și suntem bucuroși să susținem programul Upcelerator by Dreamups. Pentru cei care absolvesc vreau să vă doresc să obțineți investiții și să creșteți la nivel global afacerile, iar pentru cei care nu reușesc să primească investiție, nu vă întristați, asta este doar începutul călătoriei voastre în lumea antreprenoriatului.”

Acceleratorul Upcelerator a descurs complet online pe platforma Upfactory.co, pe care au dezvoltat-o echipa Dreamups unde start-up-urile au lucrat la 16 module, precum branding, piață și competiție, product development, cum găsim clienți, legalitate, marketing etc.

Evghenia Snitco, manageră de proiecte la EFSE (European Fund for Southeast Europe), a menționat că platforma de e-learning Upfactory pe care a descurs acceleratorul online Upcelerator este un exemplu de succes în Europa de Est. ”Noi prezentăm la parteneri din diferite țări platforma Upfactory, ca fiind unicul accelerator de afaceri complet online din regiune.”

În Upcelerator start-up-urile au primit suport din partea la 42 de mentori internaționali și locali, și au avut peste 500 de ore mentorat și 200 de sarcini de realizat. Câțiva mentori au fost prezenți la eveniment și le-au transmis succes echipelor.

„M-am întâlnit aproape cu fiecare echipă în ședințele private de mentorat, vă mulțumesc pentru oportunitate de a fi mentor în acest program și sunt curios să văd rezultatele start-up-urilor” a spus unul din mentorii Upcelerator, Bogdan Colceriu, CEO la Frisbo, din Brașov, România.

Niket Desai, care a lucrat la Google și acum este VP Product, la Ping în San Francisco, SUA, care este unul din mentorii programului a povestit din experiența propria că nu au existat atât de multe oportunități și resurse când el încerca să lanseze un startup ”Apreciez mult oamenii care încearcă să construiască ceva și voi sunteți acești oameni care dezvoltă afaceri scalabile.”

Elena Bersadschi, growth Manager la Deliveroo, în Londra, a menționat că în momentul când dezvolți un startup trebuie să savurezi experiența ”Chiar dacă sunt momente dificile, imaginați-vă că este ca un hiking, prin care treceți prin multe obstacole, dar voi primiți plăcere într-un final de la această experiență, așa trebuie să fie și cu un startup.”

Pe durata evenimentului 13 echipe au făcut pitching (au prezentat conceptele de afaceri) timp de 3 min și au avut posibilitatea să primească întrebări în cadrul camerelor (rooms) speciale online, cu link-uri, unde orice persoană putea să se conecteze cu start-up-urile.

La finalul evenimentului, invitatul special, Cameron Manwaring, care este și mentor în Upcelerator, a ținut un discurs despre experiența lui de antreprenoriat în Moldova și SUA. 

„Am fost în Moldova de multe ori și eram frustrat când mergeam la evenimente și oamenii îmi ziceau că în Moldova nu e posibil să dezvolți afaceri. Moldova este locul perfect pentru a începe o afacere, dar probabil nu cel mai bun loc să atragi clienți”. În 2015, Cameron a fost nominalizat de către revista americană Forbes în topul „Forbes 30 Under 30” pentru contribuțiile sale în Marketing și Publicitate. A lucrat brand-uri precum: Dreamworks, Turkish Airlines, Freshpet, Pizza Hut, Sony, Pepsi, ESPN, Cristiano Ronaldo și YouTube.

Întregul eveniment Upcelerator Graduation & Demo Day poate fi privit pe pagina de facebook Dreamups.

Upcelerator este un accelerator de afaceri complet online din Moldova care dezvoltă afaceri globale de acasă. În Upcelerator start-up-urile primesc suport din partea la 40 de mentori internaționali și locali, peste 500 de ore mentorat, 200 de sarcini de realizat pe platforma de e-learning Upfactory, dar și posibilitatea de a primi o rundă de investiții în valoare de 10 mii de dolari la finele programului.

Upcelerator este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, cu suportul EFSE Entrepreneurship Academy și realizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *