Peste 30 de participanți și participante lucrează la ideile lor de afacere de mai bine de opt săptămâni, conectându-se din diferite colțuri ale lumii. Tinerii și tinerele participă complet online în acceleratorul de startup-uri tech, Upcelerator, unde timp de patru luni dezvoltă propria afacere scalabilă și cu impact.
Beneficiarii programului primesc suportul necesar din partea a 40 mentori internaționali și locali și lucrează în continuu la dezvoltarea ideii pe platforma de e-learning Upfactory dezvoltată de Dreamups.
Acolo lucrează la sarcinile lor și pun în practică toate cunoștințele lor prin însușirea diferitor module precum: scalabilitate, ideare, identificarea clienților. La fel, participanții cunosc cine sunt competitorii lor, cum să-și poziționeze corect brandul pe piață, care sunt funcționalitățile importante ale primului MVP și cum să monetizeze eficient serviciilor prestate de startup-ul propriu. De asemenea, startup-urile la sfârșit de program au posibilitatea să primească o rundă de investiție de 10 000 USD, de la investitori.
Iată ideile la care lucrează fondatorii și confondatorii din a doua ediție Upcelerator:
Andrian Trosin – Chișinău, Moldova
#Platformă ce va ajuta oamenii să exploreze, împărtășească și să discute despre evenimentele ce se petrec în apropiere de ei sau oricare altă regiune geografică.
Participanții vor putea partaja videoclipuri de la orice evenimente curente și să discute despre experiențele și opiniile lor.
Wanderer. Balog Szabolcs, Fina Sebastian, Ioana Grozav, Yulia Serbinovich – România, Moldova
#Serviciu online pentru planificarea călătoriei, susținut de o platformă socială. Beneficiarii acesteia sunt persoanele care călătoresc de mai multe ori pe an și doresc să fie informați, să dețină proprietatea și controlul călătoriilor lor sau chiar să facă parte dintr-o comunitate de călători.
NOORMAN. Marina Teahari, Svetlana Donea – Cahul, Moldova
#Magazin online pentru vânzarea obiectelor de lux și bijuterie. Conceptul proiectului este de a crea un întreg ecosistem unde vor fi vândute diferite tipuri de bunuri, îmbrăcăminte, cărți, mobilier într-o manieră simplă și accesibilă.
Marina Zubenschi – Chișinău, Moldova
#Platformă ce va oferi instruire, consiliere psihologică și dezvoltare personală. Beneficiarii platformei atât studenți, cât și experți specializați sau cei care doresc să se profesionalizeze în domeniu. Cursanții vor fi certificați la finalizarea programului cu credite.
JOBYFIT. Ionut Baranga, Ionut Neagu – București, România
#Platformă SAAS, unde companiile IT se pot conecta cu agențiile de recrutare și viceversa.
PlusUs. Iulia Cozacenco – Chișinău, Moldova
#Algoritm care poate prevedea suficient de devreme epuizarea angajaților, astfel încât să poată fi luate măsuri mai simple și mai puțin costisitoare, iar performanța să poată rămâne la același nivel în companie.
Troodon. Dan Danilescu, Alexandru Danilescu – Chișinău, Moldova.
#Asistent personal educațional care ajută pe oricine să-și construiască propriul „skill tree” în viața reală. Aplicația va permite utilizatorilor să își aleagă propriile căi de calificare, să împărtășească informații, cunoștințe și să colaboreze prin Feed și Chat. Sistemul auto-dezvoltat tokenizat va recompensa utilizatorii în funcție de contribuția lor.
Nina Petica – Luxemburg
#Platformă mobilă ce va conecta oamenii din serviciile cosmetologice cu clienții.
STEEPER. Andriy Storozhuk, Nikita Kovryzhenko – Ucraina
#Aplicație unică care va oferi posibilitatea tuturor rezidenților de pe planetă de a primi puncte cumulative, în momentul ce aplicația măsoară pașii pe care o persoană îi parcurge zi de zi, care pot fi utilizate în calitate de reduceri în direcții diferite, precum: restaurante, saloane de înfrumusețare, săli de sport, etc.
AlexChef. Cristina Tofan, Alexandru Ghiderman – Londra, Marea Britanie
#Aplicație ce va minimiza risipa de alimente. Clienții vor putea comanda deserturi preparate doar din produse naturale, de preferință fructe și legume aruncate din supermarketuri, dar încă bune de utilizat.
PASANA. Ana Pascaru – Londra, Marea Britanie
#Platformă online care oferă educație financiară persoanelor care doresc să-și îmbunătățească relația lor cu banii sau doresc să-și crească veniturile.
OnboardIn. Andrei Ceban, Valentin Politov, Victoria Bobeica – Irlanda, Moldova
#Platformă interactivă de onboarding, training, tracking și de integrare a noilor angajați în companii.
MentorsHub. Vadim Casap, Dorin Pușcaș – Chișinău, Moldova
#Platformă ce ajută creatorii de cursuri și videoclipuri să crească calitatea conținutului și să creeze o conexiune puternică între mentori și clienți. Aici găsești mentorul tău de vis, care a fost instruit să-ți ofere informații valoroase și cunoștințe prețioase.
Come2Casa. Diana Matiescu, Atousa Moscowchi – Italia, Moldova
#Platformă care are ca scop facilitarea rezervării online a serviciilor de curățenie.
Ana Dodi – Stuttgart, Germania
#Platformă pentru piața din România, unde oamenii să poată vinde și cumpăra haine uzate online. Pe platformă, utilizatorii vor avea opțiunile de a vinde prin licitație sau de a stabili direct un preț fix și după ce se face o vânzare, să doneze banii pe care îi primesc de la cumpărători sau să îi păstreze pentru sine.
Fox-Aero. Inga Berdaga, Diana Ionascu – Chișinău, Moldova.
#Site care oferă clientului posibilitatea de a găsi și compara mii de opțiuni de zbor, comparând simultan cele mai convenabile trasee, prețurile, datele, companiile aeriene și taxele, tarifele aplicabile, toate în real timp.
Acell. Cristian Curteanu – Chișinău, Moldova.
#Soluție care să-i ajute pe managerii de produse să identifice necesitățile clienților și să măsoare impactul lansărilor produsului.
AKADEM.ME. Catalina Popescu – Chisinau, Moldova
#Școala carierelor digitale. Pe această platformă vor fi create cursuri de management, targeting, marketing, proiectare etc. a rețelelor sociale pentru studenți și tineri care caută un loc de muncă flexibil și cu jumătate de normă.
Travella. Ogunranti Adebayo Moses – Ondo, Nigeria
#Rețea înregistrată de călători pentru a ajuta companiile și persoanele fizice să trimită pachete la distanțe lungi cu un preț redus. Călătorii care merg spre aceeași destinație ca și clienții, pot face pick pachetelor, coletelor sau bagajele la un cost mai mic.
La sfârșitul programului, fondatorii vor face pitching în cadrul evenimentului Demo Day, unde vor fi prezenți și investitorii, gata să finanțeze cele mai bune idei de startup. Urmărește evoluția startup-urilor pe rețelele de socializare Upcelerator și Dreamups.
Upcelerator este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups. cu suportul partenerului general Orange Systems.