[Interviu #IstoriaMea] Marina Sandulescu, fondatoare VEGO despre misiunea afacerii, oportunitățile și provocările unei antreprenoare

Acest interviu face parte din seria de articole #IstoriaMea, unde fiecare poveste aduce în prim-plan experiența  absolvenților Dreamclass.


Marina Sandulescu inițial și-a propus o carieră în domeniul financiar, absolvind Academia de Studii Economice din Moldova. Totuși, chiar din facultate a participat la instruiri dedicate, deoarece a avut mereu dorința de a-și dezvolta propria afacere în viitor, acasă.

Experiența sa ca economist-contabil la două organizații – una subordonată Ministerului Mediului și cealaltă la Federația Moldovenească de Fotbal – i-a fost ulterior utilă în gestionarea finanțelor și proceselor de lucru în propriul business.

Cum a apărut afacere VEGO?

Copilăria petrecută în mijlocul naturii m-a făcut să înțeleg cât de rău poate afecta poluarea mediului și consumul excesiv de alimente procesate eficacitatea organismului. Când am devenit mamă, am vrut să-i ofer copilului meu doar lucruri bune pentru sănătatea lui. Din păcate, am observat că în Moldova era greu să găsim produse alimentare pentru un stil de viață sănătos, așa că am decis să încep propria afacere. Am creat VEGO, oferind alternative naturale și ecologice într-o piață plină de produse chimice și ambalaje de plastic.

Care este misiunea  afacerii tale?

Misiunea VEGO este să încurajeze un stil de viață sănătos și prietenos cu mediul prin produsele noastre și informațiile pe care le oferim clienților. Sloganul nostru este: „Alege conștient! Alege sănătos! Alege eco!”

Ești antreprenoare, mamă și soție, cum le reușești pe toate?

Pasiunea pentru afacerea mea  mă determină să explorez mereu lucruri noi și să păstrez entuziasmul. Cu toate că încă învăț să prioritizez activitățile, având multiple roluri și responsabilități, sprijinul familiei mă ajută să tind spre un echilibru.

Ce resurse educaționale te ajută să înțelegi procesele de dezvoltare a afacerii tale?

Recomand resursele de învățare online, cum ar fi cursuri de instruire și programe de mentorat, iar în mediul offline participarea la evenimente de networking, conferințe și consultarea literaturii de specialitate. Am reușit să descoper masterclass-urile de pe Dreamclass, cu subiecte relevante și actuale pentru antreprenori, într-un format scurt și adaptat nevoilor fiecărei afaceri, la un preț accesibil sau chiar gratuit.

Care a fost ultima provocare pe care ai întâmpinat-o în calitate de antreprenoare?

Fiind fondatoare solo este important pentru mine să cunosc toate aspectele unei afaceri, de la marketing la logistică și vânzări. Scopul meu a fost să dezvolt o strategie mai eficientă pentru creșterea și consolidarea afacerii, găsind soluții inovatoare pentru provocările actuale și viitoare.

De aceea, am ales să particip la masterclass-ul „Strategii de optimizare a afacerii” cu Vlad Vedrașco, unde am învățat cunoștințe și abilități noi esențiale pentru a rezolva problemele specifice ale afacerii mele. Experiența a fost utilă, oferindu-mi acces la lecții practice de la un antreprenor cu experiență reală, prezentate într-un format concentrat. În doar 1,5 ore am reușit să-l parcurg în întregime, chiar în timp ce găteam, ușor de accesat și a fost o investiție rațională, atât în ceea ce privește timpul, cât și banii.

Ce mesaj dorești să le transmiți antreprenorilor și antreprenoarelor din Moldova?

Îi încurajez să rămână dedicați, neînfricați și deschiși spre învățare, să caute resurse educaționale și sprijin în jur și să învețe din experiența altora, fie prin programe pentru antreprenori, masterclass-uri sau mentorat. Cu pasiune, viziune și muncă asiduă, aceștia vor reuși să-și atingă obiectivele și să-și transforme visul în realitate.


Marina Sandulescu își dorea să devină antreprenoare și a reușit să-și transforme pasiunea în succesul afacerii VEGO, prezentă pe piața din Moldova de 3 ani. Pentru cei care sunt la început de drum în antreprenoriat, gestionarea tuturor aspectelor afacerii poate fi dificilă, motiv pentru care ei caută să învețe de la antreprenori experimentați.

Dreamclass a fost un suport esențial pentru Marina și poate fi și pentru tine. Aici, antreprenorii, freelancerii și profesioniștii pot accesa masterclass-uri în limba română, adaptate la specificul contextului din Moldova, de la managementul produselor la leadership, export și legalitate, ajutându-i să-și atingă obiectivele și să-și implementeze pasiunile.


Dacă ești gata să-ți scrii propria istorie, crează-ți un cont pe dreamclass.md și fă primul tău pas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *