Interviu #meettheteam by Dreamups cu Zeno Academy: Cum un startup transformă pregătirea pentru BAC într-o activitate fun?

Într-o lume unde timpul este prețios și informația abundentă, găsirea echilibrului perfect între asimilarea cunoștințelor și gestionarea atenției devine o provocare. Aici intervine Zeno Academy, un startup absolvent al acceleratorului UpNext, care aduce o abordare inovatoare în educație. Specializați în a conecta elevii cu tehnologia și metodele moderne de învățare, Zeno Academy propune un stil de educație adaptat erei digitale, unde învățarea devine nu doar eficientă, ci și captivantă.

Putem oare uita de orele monotone și metodele tradiționale de învățământ? Această întrebare ne conduce direct la Zeno Academy și la echipa dinamică din spatele acestei inițiative. Integrând dinamismul tineresc și inovațiile tehnologice în spațiul virtual de studiu, Zeno Academy dau un nou suflu conceptului de e-learning. Nu este doar o platformă online, ci un refugiu sigur și stimulativ pentru elevi, unde procesul educațional se împletește armonios cu accesibilitatea. Indiferent dacă este vorba despre teste la anumite discipline, examene sau pregătirea pentru bacalaureat, Zeno Academy transformă fiecare sesiune de studiu într-o experiență educativă unică, plină de entuziasm și empatie.

În era dominată de TikTok și nevoia de gratificare instantanee, atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți, putem spune că am ajuns la punctul în care procesul educațional pentru elevi nu mai este plictisitor? 

Marta Gavriliuc (Fondatoare, Zeno Academy): “Cu siguranță! La Zeno Academy, am reușit să transformăm procesul educațional într-o experiență captivantă și relevantă pentru generația actuală. Prin abordarea noastră de învățare între colegi și utilizarea profesorilor tineri și dinamici, reușim să vorbim ‘limba’ elevilor. Folosim termeni și exemple cu care se identifică, transformând astfel învățarea într-o experiență mult mai atractivă și mai puțin monotonă.

Mai mult, adaptăm conținutul și ritmul lecțiilor pentru a se potrivi cu nevoile și stilurile individuale de învățare ale fiecărui elev. Integram tehnici de învățare eficiente și moderne, precum tehnica Feynman și distribuția Pareto, pentru a maximiza înțelegerea și retenția cunoștințelor. Acest lucru face ca învățarea să fie nu doar eficientă, dar și plăcută și motivantă, chiar și într-o epocă dominată de distrageri rapide și schimbări constante. Astfel, pregătirea pentru examene importante precum bacalaureatul devine o activitate mult mai atractivă și mai puțin stresantă pentru elevi.”

Cum a luat naștere ideea Zeno Academy? Ce te-a inspirat să demarezi acest proiect educațional?

Marta Gavriliuc (Fondatoare, Zeno Academy): “Zeno Academy a fost inspirată de necesitatea acută de a oferi educație de calitate elevilor din Europa Centrală și de Est, unde sistemul educațional suferă în continuare de pe urma efectelor post-sovietice. Am identificat o lipsă majoră de resurse educaționale de calitate în multe comunități, atât rurale, cât și urbane. Prin Zeno Academy, dorim să eliminăm inegalitățile educaționale și să oferim acces egal la învățare de calitate, indiferent de locație. Viziunea noastră este să construim o comunitate de învățare care să inspire, să motiveze și să sprijine fiecare elev în atingerea potențialului său.”

Cine sunt membrii cheie ai echipei Zeno Academy care contribuie la realizarea acestei misiuni?

Marta Gavriliuc (Fondatoare, Zeno Academy): “În calitate de fondatoare a Zeno Academy, rolul meu este să conduc întreaga echipă și să creez relații cu investitorii. Cu 6 ani de experiență în tutoring, m-am dedicat să aducem cea mai bună educație elevilor noștri.

Dragoș Brîncă, managerul executiv al echipei, este responsabil pentru parteneriate strategice, managementul proiectelor, strategia de dezvoltare a companiei și închiderea contractelor cu clienții.

Valeriu Șeremet, CTO-ul nostru, este inima dezvoltării tehnice, ocupându-se de dezvoltarea site-ului nostru și de alte sarcini tech.

Și nu în ultimul rând, Nicoleta Mogildea, responsabilă de marketing, dezvoltă strategia de marketing și conduce campaniile publicitare pe Facebook și Instagram. Echipa noastră este un amestec de pasiune, expertiză și inovație, toate dedicate pentru a face învățarea online o experiență extraordinară pentru elevii noștri.”

Cum funcționează Zeno Academy și care sunt caracteristicile principale care vă diferențiază de alte platforme educaționale?

Dragoș Brîncă (Manager Executiv, Zeno Academy)
: “Funcționalitatea principală a Zeno Academy este conectarea profesorilor pasionați și competenți cu elevii care au nevoie de ajutor în diverse materii școlare. Ne concentrăm pe învățare online pentru a asigura accesul la educație de înaltă calitate pentru toți, indiferent de zona geografică.

Un aspect esențial al abordării noastre este învățarea peer-to-peer. Aceasta înseamnă că elevii învață de la cineva apropiat de vârsta lor, ceea ce facilitează înțelegerea prin utilizarea unui limbaj mai familiar și prin experiența proprie a profesorilor în metodele de studiu.

Avem profesori tineri, cu rezultate excelente la școală și universitate. De exemplu, toți profesorii noștri de limba engleză sunt absolvenți ai programului FLEX, având experiență de studiu de un an în SUA. De asemenea, punem un mare accent pe empatie și construirea încrederii cu studenții noștri, pentru a face procesul de învățare cât mai plăcut și eficient posibil.”

Pentru cine credeți că este cel mai important Zeno Academy? 

Marta Gavriliuc (Fondatoare, Zeno Academy): “Zeno Academy este esențială pentru oricine dorește să își îmbunătățească cunoștințele și să aibă succes academic. Impactul educației de calitate pe care o oferim este profund atât la nivel individual, cât și societar. Pe plan individual, elevii noștri au șansa de a-și crește oportunitățile educaționale și profesionale, beneficiind de un avantaj clar în cariera lor. În ceea ce privește societatea, credem cu tărie că o populație bine educată este fundamentală pentru dezvoltarea și prosperitatea unei națiuni. O societate educată nu doar că devine mai bogată și mai prosperă, dar și contribuie activ la soluționarea problemelor globale. Educația oferită de Zeno Academy deschide uși, creează oportunități și formează cetățeni responsabili și conștienți, pregătiți să aducă schimbări pozitive în lume.”

Ați întâmpinat momente cheie sau schimbări de direcție? Cum ați adaptat platforma pentru a răspunde cel mai bine nevoilor elevilor și a rămâne în fruntea inovației educaționale?

Răspuns de la Valeriu Șeremet (CTO): “Cu siguranță, în procesul de dezvoltare a Zeno Academy am avut câteva pivotări esențiale. Unul dintre cele mai importante momente a fost când am realizat eficacitatea tutoring-ului individual. Astfel, ne-am concentrat pe a aduce în prim-plan profesori calificați pentru a oferi lecții personalizate elevilor noștri.

Am observat, de asemenea, necesitatea de a ne specializa. Așadar, am decis să ne concentrăm exclusiv pe patru materii principale: matematică, chimie, tehnologii informaționale și limba engleză. Această decizie ne-a permis să ne perfecționăm în aceste domenii și să oferim o educație de calitate superioară.

Pe lângă acestea, am integrat în platforma noastră metode de învățare bazate pe cercetări științifice.

Cum vedeți impactul soluțiilor oferite de Zeno Academy în următorii 5-10 ani? Ce schimbări așteptați să vedeți în societate și în viețile elevilor?

Nicoleta Mogildea (Chief Marketing Officer)
: “Privind spre viitor, suntem încrezători că Zeno Academy va avea un impact semnificativ în domeniul educației. În următorii 5-10 ani, ne așteptăm ca elevii noștri să aibă șanse mai mari de a fi admiși la universități de prestigiu și, în consecință, de a obține locuri de muncă mai bune.

Educația de calitate pe care o oferim nu doar îmbunătățește perspectivele individuale ale elevilor noștri, ci și contribuie la dezvoltarea unei societăți mai educate și mai prospere. Elevii noștri vor deveni membri activi ai societății, rezolvând problemele comunității și contribuind prin taxe și alte forme de participare civică.

Cel mai mare impact îl vom vedea pe termen lung, când foștii noștri elevi vor începe să facă diferența reală în societate. Viziunea noastră este de a vedea o generație de lideri educați și motivați care vor folosi cunoștințele și abilitățile dobândite prin Zeno Academy pentru a aduce schimbări pozitive în comunitățile lor și în lume.”

Cum pot potențialii utilizatori să testeze produsul Zeno Academy?

Există oferte speciale pentru cei care adoptă devreme produsul sau pentru testeri?

Marta Gavriliuc (Fondatoare, Zeno Academy)
: “Pentru cei interesați să experimenteze serviciile noastre, oferim fiecărui utilizator o lecție gratuită. Astfel, pot să se convingă de calitatea înaltă a educației pe care o oferim. Pentru a beneficia de această lecție, tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de pe site-ul nostru.

Cum a influențat ecosistemul Dreamups și acceleratorul UpNext dezvoltarea Zeno Academy?

Marta Gavriliuc (Fondatoare, Zeno Academy): “Dreamups a fost locul unde Zeno Academy s-a  născut și a prins contur. În cadrul ecosistemului Dreamups, am reușit să transformăm o idee într-o realitate palpabilă, beneficiind de un mediu ideal pentru inovație și creștere.”

Dragoș Brînca (Executive Manager, Zeno Academy): “UpNext ne-a oferit nu doar suport financiar, ci și acces la o rețea extinsă de mentorat și resurse umane. Aceasta a fost vitală pentru modelarea și rafinarea viziunii noastre, permițându-ne să ne adaptăm rapid la nevoile pieței educaționale online.”

Nicoleta Mogildea (Chief Marketing Officer, Zeno Academy): “Am învățat enorm despre atragerea investițiilor și prezentarea eficientă a ideilor noastre. UpNext ne-a oferit platforma și suportul necesar pentru a stabili parteneriate cheie și a construi o strategie de marketing solidă.”

Valeriu Seremet (Chief Technology Officer, Zeno Academy): “Prin UpNext, am fost încurajați să explorăm noi orizonturi tehnologice și să implementăm soluții inovatoare în platforma noastră. Acest lucru ne-a permis să ne diferențiem în piața educațională și să oferim o experiență unică elevilor noștri.”

Și unde vă pot întâlni cei interesați să vă cunoască personal?


Dragoș Brînca (Manager Executiv, Zeno Academy)
: “Pentru toți cei dornici să ne cunoască și să afle mai multe despre proiectul Zeno Academy, vă invităm cu entuziasm la DemoDay UpNext x Christmas Party pe 28 decembrie, evenimentul organizat de Dreamups. Aici vom avea plăcerea să prezentăm pitch-ul nostru și să interacționăm cu întreaga comunitate. Este momentul perfect pentru a face cunoștință, a sărbători împreună și a împărtăși viziunea noastră despre educație. Plus, ne vom bucura de un concert extraordinar al artistului Tosh. Nu ratați această oportunitate de a ne întâlni personal și de a celebra realizările din anul 2023. Vă așteptăm cu mare nerăbdare și dorim să vă cunoaștem și să discutăm despre cum Zeno Academy poate influența pozitiv parcursul educațional al elevilor. Ne vedem acolo!”

UpNext este susținut de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, cu sprijinul proiectului Innovate Moldova, finanțat de USAID – Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Suedia, UKaid, și susținut de comunitatea de business angels Mozaic și de Western NIS Enterprise Fund, care sprijină inițiativele ce promovează reforme în Ucraina și Moldova prin proiecte transformatoare.

Djulia Bishir, Head of Communication at Dreamups

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *