O zi plină de experiențe digitale la tabăra Super Camp. Vezi ce activități au copiii ucraineni refugiați în Moldova

Incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” este zilnic animată de curiozitatea și ingeniozitatea a 30 de fetițe și băieței care participă la tabăra de zi Super Camp. Ajunși în „Clasa Viitorului”, micuții sunt întâmpinați binevoitor de profesoarele și profesorii care îi însoțesc pe parcursul turei de două săptămâni. 
„- Ce nou vom învăța azi?”, e întrebarea la care în timp scurt vor primi răspuns

La Super Camp copiii încep ziua cu o gustare și urmează câteva minute de comunicare, acompaniate cu discuții jucăușe, pentru ca fiecare să poată povesti ce a făcut de când nu s-au văzut. Copiii se fac comozi la locurile lor din clase, iar profesorii le prezintă programul şi activitățile de care se vor bucura pe parcursul zilei. Agenda pare a fi promițătoare.

Prima activitate a zilei – procesul de construire a roboțeilor și programare a ozoboților. Acesta unește mințile agere ale fetițelor și băieților și îi provoacă să devină cei mai rapizi din clasă, iar munca în echipă fortifică încrederea în forțele proprii și lasă loc pentru multiple încercări și posibilități. După câteva încercări de programare, apar primele mișcări ale ozoboților, care, galactici sau nu, creează o dispoziție fantastică. 

Prima activitate a zilei – procesul de construire a roboțeilor și programare a ozoboților. Acesta unește mințile agere ale fetițelor și băieților și îi provoacă să devină cei mai rapizi din clasă, iar munca în echipă fortifică încrederea în forțele proprii și lasă loc pentru multiple încercări și posibilități. După câteva încercări de programare, apar primele mișcări ale ozoboților, care, galactici sau nu, creează o dispoziție fantastică. 

Vara, când timpul de afară e unul din cei mai buni prieteni, copiii se bucură și de activități fizice și sportive în aer liber. Acestea solicită mișcare ușoară după concentrarea de la construirea de roboței.

Copiii pot admira unul din cele mai frumoase parcuri din Chișinău, deoarece tabăra Super Camp se află în imediata apropiere de parcul „Dendrariu”. Profesorii le-au pregătit multe concursuri în aer liber, iar munca în echipă nu dispare nici de aici. În acest tempou, la finalul turei de două săptămâni, toți copii se cunosc între ei și interacționează cu semenii lor, împrietenindu-se ulterior. 

În cadrul taberei, copiii participă şi la scenete, desfăşurate în formatul teatrului de păpuși. 

Alt aspect al programului este vizita la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, ca fetițele și băiețeii să cunoască mai multe lucruri interesante despre Republica Moldova. Aici, grație ghizilor muzeului, micuții descoperă istoria țării noastre, de la fosilele descoperite în pământ, până la portul național din diferite regiuni ale Moldovei.

În ultima zi a turei, fiecare copil care a frecventat tabăra primește câte o diplomă de participare, un puzzle IQ și mesaje scrise, lăsate de prietenii sau profesorii de la Super Camp.

Tabăra de zi se desfășoară în perioada 13 iunie – 19 august 2022 și este organizată în 5 ture, fiecare a câte 30 de copii. La Super Camp, copiii beneficiază de un mediu prietenos și creativ de învăţare şi distracţie, alături de semenii lor. Micuții interacționează cu profesorii în limba ucraineană și rusă, iar participarea la toate activitățile taberei este gratuită.

Despre Super Camp

Super Camp este o tabără de vară de zi, lansată la inițiativa Fundației Orange Moldova, cu suportul financiar integral al Fundației Grupului Orange, și face parte din campania socială #AjutăUcraina, susținută de Orange Moldova. Super Camp este implementată de Acceleratorul de Inovație și Antreprenoriat „Dreamups”, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.

Despre Fundația Orange Moldova

Fundația Orange Moldova a fost înființată în anul 2009, ca parte a organizației cu același nume la nivel internațional. Până în prezent, datorită investițiilor sale, au fost dezvoltate peste o sută de proiecte sociale, în valoare de circa 100 de milioane de lei. Fundația Orange Moldova dezvoltă proiecte în patru domenii cheie: educație și educație digitală; ajutor social populației; sănătate și dizabilități; cultură. Beneficiari ai proiectelor Fundației Orange Moldova sunt peste 400 de mii de persoane din toată țara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *