Founders Breakfast cu Diana Ivanov. Gânduri esențiale

Diana Ivanov este fondatoare startup-ului KIDDO, o platformă ce conectează familiile cu babysitteri calificați, care trăiesc în vecinătate, pentru ca timpul de deplasare la destinație să fie cât mai scurt și să presteze servicii de îngrijire ocazional, pe termen scurt. Ea povestește în cadrul evenimentului Founders Breakfast că această platformă a apărut datorită necesității ei de a menține viața socială activă ce o are chiar dacă este mămică a doi copilași. 

Iată câteva idei principale din cadrul discuției cu Diana și tinerele/tinerii din Startup School:

  • Startup tehnologic – platformă este concepută într-un mod ușor și fără constrângere de spațiu.
  • Fondatoare solo vs munca în echipă – atunci când lucrezi individual la proiect ai parte de flexibilitate, însă când lucrezi cu mai mulți oameni, ai parte de feedback constructiv care îți va îmbunătăți activitatea. Muncă cu o echipă este despre responsabilitate.
  • Mentorat – relația cu investitorii trebuie să fie una de parteneriat. Dacă o persoană dorește să investească în tine, este de datoria ta să menții contactul cu ea. Conceptul de ”Smart Money” este unul destul de popular și cei care înființează o afacere trebuie să profite de suportul din partea investitorilor, atunci când este vorba despre bani, dar și networking sau cunoștințe.
  • Investiții – la început se investește în viziune și fondator, ulterior sunt folosite niște formule specifice pentru a afla care este valoarea unei afaceri.
  • Motivație – pentru Diana educația cu respect este pilonul atât activității în rețele de socializare, cât și în viața personală. Nemijlocit, babysitterii KIDDO când interacționează cu copiii, implementează aceste valori. Astfel de interacțiuni motivează toată echipa să lucreze pentru o astfel de viziune.

Cărți recomandate – Maybe You Should Talk to Someone de Lori Gottlieb, Start with Why  de Simon Sinek și Man’s Search for Meaning de Viktor Frankl.

După ce a testat necesitățile clienților din Republica Moldova, Diana are ambiția de a cuceri o nouă piață de desfacere peste hotarele țării.

Diana mai este și blogger cu o comunitate de peste 60.000 de internauți pe Instagram și Facebook. Diana promovează un mod de viață minimalist și sustenabil, cu implicare în egală măsură a femeilor și bărbaților în educația copiilor și leadership-ului în rândul femeilor.

Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, realizat cu sprijinul partenerului regional Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei în cadrul Proiectului Tekwill.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *