Interviu #meettheteam by Dreamups cu Robolex Docs: Pionierii #legaltech din Moldova

Recent distinși cu un premiu investițional impresionant de 30.000 de euro la conferința Dreamicon organizată de Dreamups, echipa de la Robolex Docs se evidențiază nu doar ca un participant activ în programul acceleratorului UpNext din cadrul ecosistemului Dreamups, dar și ca un simbol al inovației și determinării. În decursul a 6 luni, am avut privilegiul de a observa evoluția și progresul constant al echipei Robolex, care s-a materializat într-un produs LegalTech remarcabil.

Azi, dorim să vă oferim o privire mai apropiată nu doar asupra soluției tehnologice pe care au dezvoltat-o, ci și asupra echipelor dinamice și dedicate care stau la baza acestui succes.

Despre Robolex Docs și călătoria lor de inspirație
Robolex Docs este un startup în domeniul legaltech, renumit pentru utilizarea inteligenței artificiale în optimizarea proceselor juridice. Prin platforma lor inovatoare, Robolex transformă modul în care profesioniștii juridici gestionează documentația, eficientizând colectarea datoriilor și oferind soluții tehnologice avansate.

Povestestiți-ne despre echipa care stă în spatele Robolex Docs
Nicu Predeus (CEO): “Echipa noastră Robolex Docs este formată din trei băieți, evident ajutați de mentori și experți în domeniul juridic, contabil și tech, care împărtășesc o viziune comună: procesele juridice și legale nu trebuie să fie plictisitoare și complicate. Suntem o echipă mică, dar dedicată, concentrată pe simplificarea și modernizarea domeniului legal.

Eu, Nicu Predeus, CEO-ul și cofondatorul, sunt pasionat de a face serviciile legale mai accesibile și eficiente prin tehnologie.
Mihai Coșleț, CTO și cofondator, aduce expertiza tehnică, asigurându-se că produsul nostru este nu doar puternic, dar și ușor de utilizat.
Nicu Chiciuc, Developer AI și cofondator, este creierul din spatele integrării inteligenței artificiale în produsul nostru, transformând procesele juridice complexe într-o experiență simplă și intuitivă.

Ce v-a motivat să începeți această aventură cu Robolex Docs?
Nicu Predeus (CEO): “Totul a început în perioada pandemiei, când noi, ca și companie, am observat dificultățile și ineficiențele în gestionarea documentației. Această constatare ne-a inspirat să dezvoltăm o soluție care să optimizeze și să automatizeze procesele juridice.”

Care este principala problemă pe care Robolex Docs o soluționează?
Nicu Predeus (CEO): “Robolex se concentrează pe eliminarea ineficienței și erorilor din procesul de creare manuală a documentelor juridice. În particular, adresăm dificultățile întâmpinate în procesele judiciare de colectare a datoriilor. Acest aspect este o provocare majoră pentru profesioniștii juridici și contabili, precum și pentru proprietarii de afaceri, care se confruntă adesea cu pierderi de timp semnificative și riscuri de eroare în pregătirea și gestionarea acestor documente.”

Cum mai exact rezolvă această problemă Robolex?
Nicu Predeus (CEO): “La Robolex Docs, abordăm problema complexă a creării manuale și consumatoare de timp a documentelor juridice prin automatizare și inteligență artificială. Funcționalitatea noastră cheie începe în momentul în care un client încarcă o factură sau un contract în sistemul nostru. Platforma noastră preia de aici, extrăgând automat informațiile esențiale și generând modele personalizate de documente legale, cum ar fi somații de plată și cereri în instanță.

Procesul e simplu și eficient:

  1. Încărcarea documentelor: Utilizatorul încarcă documentele necesare direct pe platforma noastră.
  2. Editarea și verificarea: Platforma extrage datele, oferind utilizatorului posibilitatea de a verifica și de a face ajustări dacă este necesar.
  3. Descărcare și utilizare: Odată generate, documentele sunt gata pentru a fi verificate, semnate și expediate.”

Cum se diferențiază Robolex Docs pe piața legaltech?
Mihai Coșleț (CTO): “Ce ne diferențiază este capacitatea noastră de a automatiza întregul proces, de la extracția datelor până la generarea documentelor, economisind astfel ore valoroase de muncă. Sistemul nostru efectuează toate calculele necesare, precum dobânzi și penalități, și este constant actualizat cu ultimele prevederi legale și rate ale inflației. În plus, asigurăm un grad înalt de securitate și confidențialitate pentru toate informațiile și documentele gestionate prin Robolex Docs, alături de o interfață intuitivă, accesibilă tuturor utilizatorilor.”

Cum ați resimțit câștigarea premiului de 30k euro la Dreamicon?
Nicu Predeus (CEO): “Câștigarea premiului la Dreamicon a fost un moment definitoriu pentru noi. A reprezentat o recunoaștere a eforturilor noastre și ne-a întărit convingerea că suntem pe drumul cel bun. Acest premiu este un impuls semnificativ pentru viitorul Robolex.”

Care sunt planurile de dezvoltare ale Robolex cu această investiție?Mihai Coșleț (CTO): “Investiția ne va permite să extindem și să îmbunătățim platforma Robolex. Ne concentrăm pe adăugarea de noi funcționalități, îmbunătățirea experienței utilizatorului și pe extinderea prezenței noastre pe piețe internaționale.”

Cum a influențat ecosistemul Dreamups evoluția Robolex?
Nicu Chiciuc (AI Developer): “Participarea în ecosistemul Dreamups, în mod special în pre-acceleratorul Upcelerator, acceleratorul UpNext, dar și bineînțeles Conferința Dreamicon a fost esențială. Am beneficiat de mentorat, resurse și o rețea de contacte valoroase care ne-au ajutat să depășim provocările inițiale și să ne consolidăm fundația startup-ului nostru.”

Dacă cineva este interesat să testeze Robolex Docs, cum pot proceda și ce oferte speciale aveți pentru începutul colaborării?
Mihai Coșleț (CTO):”Utilizatorii potențiali interesați să testeze Robolex Docs sunt invitați să ne contacteze direct prin email la nicu@robolex. sau site. În plus, în luna Ianuarie 2024 (până pe 31), oferim o promoție specială: primul dosar este gratuit pentru utilizatorii noi, oferind astfel o oportunitate excelentă de a experimenta avantajele soluției noastre fără niciun cost inițial.”

Iar dacă cineva dorește să vă cunoască personal, ce opțiuni au?
Mihai Coșleț (CTO): “Ne-ar plăcea foarte mult să ne întâlnim! Dacă sunteți în zonă, veniți să ne vedeți la DemoDay UpNext pe 28 decembrie. Vom fi acolo pentru a prezenta Robolex, dar și pentru a ne bucura de muzica lui Tosh și un pahar de spumant. Este o ocazie excelentă nu doar să aflați mai multe despre Robolex, dar și să sărbătoriți împreună cu noi un an plin de realizări.

Care sunt perspectivele voastre privind evoluția și impactul Robolex în viitor?
Nicu Chiciuc (AI Developer)
: “Viziunea noastră pentru Robolex este să stabilim un nou standard în folosirea AI pentru documentație juridică. Ne propunem să facem accesul la servicii juridice de calitate mai ușor și mai eficient la nivel global. De asemenea, este important de subliniat că produsul nostru actual reprezintă doar un punct de pivot. Avem în plan să extindem gama noastră de soluții AI, introducând noi funcționalități pentru HR, gestionarea și analiza contractelor, precum și alte servicii inovatoare care vor fi lansate în 2024.”

Djulia Bishir, Head of Communication at Dreamups

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *