Întrebări frecvente despre Upcelerator, acceleratorulcare te ajută să-ți dezvolți propria afacere în doar patru luni

Organizatorii acceleratorului de afaceri complet online, Upcelerator, au pregătit o serie de întrebări și răspunsuri despre programul ce te ajută să transformi idea ta de afacere într-un startup global, chiar de acasă. Timp de patru luni vei avea capacitatea deplină să gestionezi propriul startup tehnologic cu posibilitatea de a primi investiții până la 25 000 EUR. 

Ce este Upcelerator?

Upcelerator este un accelerator complet online din R. Moldova, lansat de organizația Dreamups, care oferă suportul necesar persoanelor care au o idee de afacere tehnologică și doresc să dezvolte propriul startup. 

În accelerator participanții primesc timp de 4 luni, suportul din partea a peste 40 de mentori internaționali și locali, peste 500 de ore de mentorat, 200 de sarcini de realizat pe platforma de e-learning, dar și posibilitatea de a primi o rundă de investiții în valoare de 25 mii de euro la finele programului. 

Pentru cine este acest program?

  • Pentru toți care au o idee de afacere, dar încă nu au implementat-o;
  • Pentru cei care au expertiză într-un domeniu îngust, dar încă nu știu cum să facă o afacere din asta;
  • Pentru startup-uri sau fondatori la fază incipientă a afacerii;

Cât timp durează programul?
Durata programului este de 4 luni, perioada 14 februarie – 14 iunie.

Ce înseamnă ore de mentorat?
În Upcelerator participanții vor avea posibilitatea să se conecteze în ședințe private cu mentorii experimentați, care îi vor ghida și ajuta pe toată durata programului în dezvoltarea propriei afaceri tehnologice.

Care este structura programului?

  1. Programul este structurat în 16 module esențiale pentru a dezvolta un startup scalabil de succes: participanții vor învață totul despre startup-uri scalabile, de la cum să identifice și să valideze o idee de afacere, un model de business viabil, până la cum se face marketing și vânzări pentru un public internațional. Toate modulele pot fi găsite pe upcelerator.md.
  2. Participanții vor interacționa cu mentori, experți internaționali, dar și alți membri ai comunității, fiind parte a unei rețele antreprenoriale globale. 
  1. Acces la sute de resurse și materiale educaționale relevante.
  1. Participanții vor studia resursele programului de accelerare și completa sarcinile propuse online. Apoi, vor încărca pe platformă tema pe acasă și vor primi feedback de la cei mai buni experți în domeniile lor de activitate. 
  1. Aplicanții în program vor avea posibilitatea de a lucra în grup cu alți participanți fondatori.
  1. La finele programului startup-urile care se califică au posibilitatea de a primi o rundă de investiții în valoare de 25 mii de euro.
  2. De altfel, vei putea obține un grant de 5000 EUR la sfârșitul experienței din accelerator pentru zero cotă parte din companie.

Cât timp este necesar pentru a participa în Upcelerator?
Minim 15 ore pe săptămână.

Upcelerator este doar pentru un singur fondator? Se pot înscrie mai mulți cofondatori?
Programul este conceput pentru a se potrivi atât fondatorilor singuri, cât și echipelor cu mai mulți membri.

Pot aplica dacă am un startup deja creat?
Desigur! Dacă startup-ul este la faza incipientă. Upcelerator va ajuta fondatorii să colecteze informații valoroase și să primească sugestii de la experți dintr-o gamă largă de domenii, precum ar fi marketing, vânzări, dezvoltarea clienților, dezvoltarea produselor etc.

Care este procedura de înregistrare la accelerator?

Pasul 1: completarea formularul de aplicare.

Pasul 2: participarea la interviu cu organizatorii (dacă persoana individuală sau echipa a fost selectată).

Sunt acceptate doar afaceri tehnologice? 
Vom acorda prioritate ideilor sau startup-urilor care au o componentă tehnologică sau digitală. Dar sunt încurajați și aplicanții care nu sunt siguri dacă au componenta tehnologică. 

Upcelerator are taxă de participare?
Costul programului este de de €199 per startup: indiferent dacă participă o persoană sau o echipă cu mai mulți membri. Taxa de participare va oferi acces la toți mentorii, traininguri și la platforma de e-learning Upfactory, unde participanții vor lucra la sarcinile acceleratorului pe parcursul celor patru luni. 

Cum pot participa dacă am o idee de startup dar nu dispun de resurse financiare?
Oferim 20 de burse pentru fondatorii de startup-uri care nu își permit achitarea taxei de participare.

Se ia cotă-parte din companie?
Nu, în accelerator nu luăm cotă-parte din companie, doar în cazul unei investiții directe.

Programul este în engleză?
Da, fiindcă în program sunt mentori internaționali din diferite țări și participă startup-uri din diferite colțuri ale lumii. Respectiv, comunicarea este în limba engleză.

Pot aplica și participanți din alte țări?
Sigur, programul este unul online, participanții pot să se conecteze de oriunde din lume. Informația învățată este valabilă și se aplică pentru orice țară.

Ce se întâmplă la sfârșitul acceleratorului?
Participanții vor avea posibilitatea să prezinte ideea la investitori și să primească capital în afacerea lor. O altă componentă importantă este că se vor alătura comunității de fondatori și absolvenți care vor primi asistență din partea rețelei noastre de mentori și antreprenori.

Până când sunt deschise aplicările?
Toți doritorii pot aplica în Upcelerator până pe 13 februarie.

Formularul de înscriere în Upcelerator îl este aici: https://bit.ly/3IWSikK

Pentru a afla mai multe detalii despre procesul de aplicare și program, vizitează upcelerator.md sau pagina de Facebook sau Instagram Upcelerator.

Upcelerator este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems,  suportul Central European Initiative – CEI și Sindicatul de investiții „Mozaic”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *